/ Harraste/ Joensuun seudun rastit 2024/ Starttirastit 2024/

Starttirastit 2024

Starttirasti-tapahtumat 2024

Starttirastit on matalan kynnyksen kilpailunomainen tapahtumasarja Pohjois-Karjalassa, joka on avoin kaikille suunnistuksen ystäville. Suunnistuskauden 2024 aikana järjestetään viisi tapahtumaa Joensuun lähialueen seurojen järjestämänä.

Tapahtumiin osallistuminen ei vaadi suunnistusseuran jäsenyyttä tai Suomen Suunnistusliiton lisenssia. Starttirastit järjestään pitkälti kuntorasteilta tutuin järjestelyin muutamilla kilpailunomaisilla elementeillä höystettynä.

Tapahtumiin ilmoittaudutaan ennakkoon alla olevien linkkien kautta ja maksetaan osallistuminen samassa yhteydessä. Tapahtuman osallistumismaksu on 10 € aikuisilta ja 5 € alle 16-vuotiailta. Ilmoittautuminen sulkeutuu 1-2 päivää ennen kyseistä tapahtumaa. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä 12 €/6 €.

Tapahtumissa on käytössä vapaat lähtöajat kuitenkin niin, että radalle lähdetään aina tasaminuutein lähtökellon mukaan. Tapahtumissa on käytössä suunnistuskisoista tutut ikäkausisarjat (H/D10-16 ja H/D 21-80, 10 vuoden välein) ja tulokset muodostetaan näiden sarjojen perusteella. Alle 16-vuotiaiden sarjoissa on huoltajan sallittua varjostaa lasta/nuorta.

Matkat ovat lyhyitä keskimatkoja, jolloin ratojen nopeimmat suoriutuvat niistä alle 30 min. Radat laaditaan kuntorasteja asteen verran haasteellisimmiksi.

Tapahtumista lasketaan yhteispisteet. Pisteet lasketaan kaavalla: sarjan voittajan aika / osallistujan aika*1000. Yhteispisteisiin lasketaan aikuisilla neljän ja alle 16-vuotiailla kolmen tapahtuman pisteet. Tapahtumissa muistetaan alle 14-vuotiaita pienin tapahtumakohtaisin palkinnoin. Muissa sarjoissa kilpaillaan ennen kaikkea itseään vastaan, mutta kunniasta ja kavereiden päänahoista.

Starttirastit 2024

Pvm Paikka Järjestäjä Ilmoittautuminen Tapahtumaohjeet Tulokset
ke 15.5. Jaamankangas Noljakan Nillittäjät Ohjeet Tulokset
ke 22.5. Sotkuma Liperin Taimi Suunnistus Ohjeet Tulokset
la 8.6. Särkijärvi Keski-Karjalan Rasti Ohjeet Tulokset
su 11.8. Tukhulminlammit Kalevan Rasti Ilmoittautuminen Ohjeet Tulokset
su 18.8. Lehmivaara Tuupovaaran Sepot Ilmoittautuminen Ohjeet Tulokset

Yhteistulokset 3 Osakilpailun jälkeen

Tervetuloa kilpailemaan rennolla mielellä!