/ Nuorisotoiminta/

Nuorisotoiminta

Tervetuloa mukaan lasten ja nuorten (4-12v) harjoitusryhmiimme! Alle 18- vuotiaan jäsenmaksu on kaudella 2023 60 € ja se kattaa mm. nuorten ryhmien ympärivuotisen toiminnan. Lisätietoa jäseneduista.

Toimintaan osallistuvaa nuorta ei ole vakuutettu Kalevan Rastin puolesta. Suosittelemme tarkistamaan vakuutusturvan omalta vakuutusyhtiöltänne tai hankkimaan Suomen Suunnistusliiton (SSL) lisenssin ja Sporttiturva-vakuutuksen. Lisenssi vaaditaan myös osallistuttaessa SSL:n alaisiin kilpailuihin. Kalevan Rastin omiin nuorille tarkoitettuihin kilpailiuhin sekä aluemestaruuskisoihin lisenssiä ei vaadita.

Lisätiedot nuorten toiminnasta: toimisto@kalevanrasti.fi

Kalevan Rastin talvikauden lasten ja nuorten suunnistusryhmät

Lasten ja nuorten harjoitusryhmien (4-12v) talvikausi starttaa keskiviikkona 1.11.2023 Karsikon koulun liikuntasalissa klo 18.00-19.00. Harjoituksissa pelataan, leikitään ja liikutaan monipuolisesti. Ryhmät harjoittelevat mahdollisuuksien mukaan myös ulkona ja tästä tiedotetaan aina etukäteen.

Ilmoittautuminen talven saliryhmiin

Kalevan Rastin kesäkauden lasten ja nuorten suunnistusryhmät

Kesäkauden ryhmät käynnistyvät taas toukokuun alkupuolella ja kokoontuvat kerran viikossa aina syyskuun loppuun asti. Vuoden 2023 toimintaan voit tutustua kesän 2023 kalenterin kautta.

4-6- vuotiaiden ryhmä

Nuorimpien ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti liikkumistaitoja metsässä sekä tutustutaan karttaan ja karttamerkkeihin leikkien ja pelaillen. Harjoituksissa liikutaan aina metsässä aikuisen kanssa. Huoltajan mukana olo lapsen sitä tarvitessa on suositeltua.

7-9- vuotiaiden harjoitusryhmä

7-9- vuotiaiden harjoituksissa suunnistetaan jo helppoja ratoja ryhmässä sekä taitojen karttuessa jo itsenäisesti. Tavoitteena on oppia suuntamaan kartta ja ymmärtämään kartan ja maaston välistä yhteyttä, esimerkiksi polkujen ja pistemäisten kohteiden avulla. Suunnistuksen ohella harjoituksissa liikutaan monipuolisesti leikkien ja pelaillen. Ryhmässä tutustutaan myös kilpailemiseen noin kerran kuussa järjestävissä harjoituskisoissa, joiden jälkeen kilpaileminen sujuu myös kansallisissa kisoissa.

10-12- vuotiaiden harjoitusryhmä

Vanhempien harjoitusryhmässä suunnistustaidossa edetään jo käyräsuunnistukseen eli tulkitsemaan maastossa olevia mäki- ja suppamuotoja. Myös suunnistuksessa ohjataan ennakoivaan suunnistamiseen eli kartasta etsitään maastomuotoja ja muita kohteita, joita sitten havainnoidaan katseella maastosta. Ryhmän mukana edetään myös turvallisesti kohti itsenäistä suunnistamista.

13-18- vuotiaiden valmennusryhmä

Harjoitusryhmien lisäksi 13-18 -vuotiaiden valmennusryhmälle järjestetään taitoharjoitus kerran viikossa. Taitoharjoitukset löydät Kalevan Rastin myClubista. Talvikaudella 13-18 -vuotiaat harjoittelevat myös torstaisin klo 19-20 ratavuorolla Joensuu Areenassa.

Toisella asteella opiskelevat ja tavoitteellisesti harjoittelevat nuoret voivat hakea mukaan Joensuun Urheiluakatemiaan, joka mahdollistaa ohjatun harjoittelun kolmena arkiaamuna viikossa.

Lisätietoja nuorten valmennusryhmän harjoituksista saat valmennuspäällikkö Jere Pajuselta (puh. 050 56 47 486 tai jere.pajunen@kalevanrasti.fi)